Friptura de caprioara cu galbiori

Friptura de caprioara cu galbiori

Ingredients

  • 1 kg. carne de caprioara (sira spinarii cu os),
  • 70 gr. unt pentru gatit,
  • sare, piper proaspat macinat,
  • 300 gr. oase si tandoane de caprioara,
  • 150 gr. soric de pe slanina,
  • 1 morcov,
  • 100 gr. telina taiata marunt,
  • 1 ceapa,
  • 2 linguri pasta de rosii,
  • 2 linguri de faina,
  • 1 ramurica de cimbrisor,
  • o foaie de dafin,
  • o ramurica de rozmarin,
  • 10 boabe de ienupar,
  • o lingurita de piper boabe,
  • o lingurita de seminte de coriandru,
  • 400 ml. vin rosu,
  • 4 pere taiate in doua (din compot),
  • 600 gr, galbiori (se gasesc in comert),
  • 20 gr. unt,
  • 6 linguri de jeleu de coacaze,
  • 100 gr. smantana

Instructions

1. Curatam carnea de caprioara de pielite, o saram si o piperam. Se lasa deoparte. Tendoanele si oasele de caprioara, precum si soricul se pun intr-o cratita cu 20 gr. unt. le prajim bine, apoi adaugam zarzavatul si le prajim impreuna cca. 5 minute. Punem peste pasta de rosii si presaram faina, continuand frigerea.Avem grija sa nu se arda. Condimentam cu cimbrisor, rozmarin, ienupar boabe, piper boabe, foaia de dafin, seminte de coriandru, adaugam vinul si 1 litru apa. Fierbem cca. 2 ore, pe foc mic.

2. Cand s-au fiert, scoatem oasele, tendoanele si soricul, strecuram zeama si o repunem la fiert pana scade si ramane doar 300 ml., in care 2 linguri de jeleu de ribizli, sare si piper.

3. Se preincalzeste cuptorul la 180*C. Intr-un vas de Jena, punem 50 gr. unt de gatit si cand acesta este fierbinte, punem carnea de caprioara, o frigem pe toate partile, o acoperim cu folie de aluminiu si, la foc moderat, 45 de minute.

4. Se frig galbiorii in unt pentru gatit aproximativ 3 minute, saram si piperam. Cu un cutit ascutit taiem carnea de pe os in felii de 2 cm, iar jiul lasat de carne din vasul de Jena il strecuram si il adaugam in sos.

5. Osul de pe care am taiat carnea il punem pe un platou incalzit in prealabil si aranjam bucatile taiate la loc (am taiat carnea pentru a putea fi servita usor de comeseni).

Carnea de caprioara asezata pe platou se va servi cu pere umplute cu jeleu de coacaze, asezate de o parte si de alta a carnii, cu sosul, care se toarna peste carne si cu galbiorii presarati tot peste carne

Cook Time: 3 hours, 45 minutes
Serves: 0 person
Difficulty: Medium
Cuisine: German
Main Ing.: Legume