Ingrediente
- - 250 gr macaroane (lungi, groase si cu o gaura pe mijloc);
- - 800 gr rosii decojite (in functie de gramaj, o conserva sau 2);
- - 2 cepe;
- - un catele de usturoi;
- - 6 linguri ulei de masline;
- - 500 gr carne tocata (slaba; eu folosesc amestec vita+porc);
- - 2 linguri bulion;
- - 6 linguri pesmet fin;
- - 1 ou;
- - o cana cascaval ras;
- - sare, piper, boia dulce;
- - neaparat scortisoara - 1/2 lingurita (daca nu sunteti invatati cu gustul ei in mancare, puneti doar putina);
- - 1/2 litru beschamel (cu unt, cu ulei, la plic, fiecare are reteta sa).
- - putin unt pt uns tava.
Mod de preparare
Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt.
Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de carne. Se adauga si rosiile cu bulionul si se lasa si acestea pana se evapora tot lichidul.
Dupa care se adauga sare, piper, scortisoara si boia.
Se ia sosul de pe foc, se prepara sosul beschamel, si se pun pastele la fiert.
In sosul usor racit, se adauga 3 linguri de pesmet si oul batut.
Se unge o tava cu putin unt, se presara pesmetul ramas si se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane fierte si trecute prin jet de apa rece.
Deasupra macaroanelor se pune carnea si se niveleaza frumos.
Deasupra carnii se pune jumatate din beschamel, jumatate din cascaval. Dupa care, ultima tura: restul de macaroane, restul de beschamel, restul de cascaval.